Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΌΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας!

Κανένας για δουλειά την Κυριακή 7 Μάη,
Όλοι στην Απεργία και τις συγκεντρώσεις!

Συγκέντρωση: 9.00 π.μ. Ερμού (αρχή-Σύνταγμα)

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό καταγγέλλει-μεταξύ όλων των άλλων νέων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων- και τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για το άνοιγμα των καταστημάτων για δεκάδες Κυριακές το χρόνο, που σημαίνει την ουσιαστική ταφόπλακα στην Κυριακάτικη αργία των εργαζόμενων στο εμπόριο και στη συνέχεια συνολικά. 

Με τη νέα συμφωνία για τη 2η αξιολόγηση επιχειρείται η άμεση νομοθέτηση 32 (!) Κυριακών με τα μαγαζιά ανοιχτά, ένα επαίσχυντο και βάρβαρο μέτρο για τους εργαζόμενους. Όπως σωστά τονίζουν τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο θα οδηγήσει γρήγορα στην συνολική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για όλους τους εργαζόμενους. Εξυπηρετεί μονάχα τα συμφέροντα του –ξένου και ντόπιου-εμπορικού κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και αλυσίδων, την εργοδοσία.

Απέναντι σε αυτό το αίσχος, η απάντηση του εργατικού κινήματος πρέπει να παραμείνει αταλάντευτη: Ούτε 52, ούτε 30, ούτε 8, ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΟ. Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές και τις ζωές μας!

Την Κυριακή 7 Μάη 2017, μέρα πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου, καλούμε όλα τα ταξικά και αγωνιστικά εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιάς, και τους εργαζόμενους σ το εμπόριο σε μαζική απεργιακή συγκέντρωση για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας.

ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ!

Όλοι την Κυριακή 7 Μάη στις 9.00 π.μ. στην αρχή της Ερμού, στη συγκέντρωση. Όλοι στις απεργιακές περιφρουρήσεις και τη διαδήλωση!


Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου