Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Καταγγέλλουμε την άγρια επίθεση ΜΑΤ-Κυβέρνησης στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών


Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή χιλιάδων εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση και την πορεία της Παρασκευής 11/01 που ξεχύθηκε από τα Προπύλαια και έφτασε μέχρι τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Οι εκπαιδευτικοί παλεύουν ενάντια στο άθλιο προσοντολόγιο Γαβρόγλου, που οδηγεί σε απολύσεις αναπληρωτών, απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εξαπέλυσε άγρια καταστολή με χημικά και κρότου λάμψης, που είχε σαν αποτέλεσμα δύο τραυματίες. Εξάλλου η καταστολή αποτελεί την μόνιμη απάντηση της κυβέρνησης σε κάθε εργατική διεκδίκηση και κινητοποίηση. 
Καλούμε τους εργαζόμενους, την νεολαία και όλο το λαό να στηρίξουν το Κέντρο Αγώνα που λειτουργεί από το πρωί της Παρασκευής 11/01 στο κατειλημμένο κτήριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου στα Προπύλαια. Το κτήριο κατέλαβαν το Συντονιστικό Αναπληρωτών μαζί με εκπαιδευτικά σωματεία και φοιτητές.
Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία να σταθούν δίπλα στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία τους: Για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η νίκη των εκπαιδευτικών θα είναι νίκη για όλο το λαό.
Η γραμματεία της πρωτοβουλίας σωματείων
Παρασκευή 11/01/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου