Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Συνεχίζουμε! Ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και την πολιτική τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό

  • Κυριακή 15 Μάη, στις 8.00 μ.μ. συγκέντρωση Υπουργείο Εργασίας και πορεία στο Σύνταγμα
  • Στηρίζουμε το διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια, Σάββατο και Κυριακή 14-15 Μάη, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο


Η γραμματεία της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό, μετά από ανοιχτή σύσκεψη την Τρίτη 10/5 στο ΕΚΑ και μια πρώτη συζήτηση που έγινε, κατέληξε και προτείνει στα σωματεία και τις συλλογικότητεςτα εξής:
Ο πρώτος γύρος της μάχης ενάντια στα συνολικά αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα, παρόλη την ψήφιση των νόμων για το ασφαλιστικό – φορολογικό δεν έκλεισε. Η αξιολόγηση, για την οποία επιδιώκεται το πράσινο φως από το Eurogroup στις 24 Μάη, θα συνοδευτεί και με νέα βάρβαρα μέτρα που συμφώνησαν και ετοιμάζουν άμεσα, μέσα στο Μάη και αμέσως μετά, όπως:
Α. Τον περιβόητο «κόφτη» για να επιβληθούν προαποφασισμένες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις κ.α. χωρίς κυβερνητική απόφαση και την διαδικασία της βουλής, με το άλλοθι του «μηχανισμού». Να βαθύνουντην επιτήρηση και τον έλεγχο και να την περάσουν κατευθείαν στους μηχανισμούς της ΕΕ.
Β. Νέα φορολογικά μέτρα με μια σειρά αυξήσεις στους έμμεσους φόρους (μεγάλο φορολογικό πακέτο-νόμος)
ΓΤην εκχώρηση της διαχείρισης των «κόκκινων δανείων» στα κοράκια των τραπεζών και τα funds, που θα έχει τραγικές επιπτώσεις, α) Με τους χιλιάδες πλειστηριασμούς και πρώτης κατοικίας αλλά και β) Το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων και –όχι μόνο-επιχειρήσεων και την εκτίναξη της ανεργίας.
Δ. Το υπερ-ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων: το οποίο θα έχει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας τόσο των επιχειρήσεων (πρώην ΔΕΚΟ) όσο και της γης.

Η πάλη συνεχίζεται, δεν τελείωσε!

Με βάση αυτά, τις παρακαταθήκες του πολύμηνου αγώνα μας στην προηγούμενη περίοδο, τις αδυναμίες και τις δυνατότητες, τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα, χρειάζεται να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την συνέχεια,όχι μόνο γενικά αλλά και άμεσα, με πρώτο σταθμό το Eurogroupκαι την συμφωνία της 24 Μαΐου.
Στόχος να δεχτεί ένα μεγάλο πλήγμα η κυβέρνηση, να μην περάσουν οι νόμοι ή να οικοδομήσουμε προϋποθέσεις για να μην εφαρμοστούν, μέχρι την συνολική ανατροπή όλου του αντεργατικού αντιλαϊκού πλέγματος που επέβαλαν κεφάλαιο - ΕΕ -ΔΝΤ και όλο το αστικό πολικό κατεστημένο και οι κυβερνήσεις τους μέχρι και σήμερα. Για τον σκοπό αυτό χρειάζεται η μέγιστη και πλατιά συσπείρωση δυνάμεων, σωματείων , κάθε αγωνιστικής συλλογικότητας εργαζομένων, ανέργων, της νεολαίας, συνολικά του λαού.

1. Σε αυτό το πλαίσιο προτείνεται η διοργάνωση συνέλευσης-σύσκεψης της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων σε 10 περίπου μέρες (θα προταθεί συγκεκριμένη ημερομηνία), ώστε να οργανωθεί με μαζική συμμετοχή σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών. Στη συνέλευση αυτή πρέπει να συζητηθεί οργανωμένα ένας απολογισμός της 6-μηνης δράσης μας και να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα.
2. Συνεχίζουμε και δίνουμε την μάχη με πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πάρουμε άμεσα, ιδιαίτερα μπροστά στους νόμους που θα φέρει η κυβέρνηση και αποτελούν τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης και της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας.
3. Στηρίζουμε και καλούμε στο διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια που διοργανώνουν σύλλογοι αδιόριστων, συλλογικότητες ανέργων, εργατικές κινήσεις κλάδων και εργατικές λέσχες και συνελεύσεις από γειτονιές. Πλατεία Λ. Αυδή στο Μεταξουργείο το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μάη.
4. Καλούμε σε συγκέντρωση την Κυριακή 15/5 στις 8.00 μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας για συγκρότηση πορείας των σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων προς το Σύνταγμα, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού καλέσματος των Γάλλων εργαζόμενων και νέων ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά που έχουν ξεσηκώσει μεγάλο κίνημα αντίστασης στη Γαλλία, με πανεργατικές απεργίες, ολονυκτίες και συγκεντρώσεις στις πλατείες των πόλεων. 

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώ, πώ, επαναστατικές πρωτοβουλίες που βλέπω! Από τον Φλεβάρη έως το Μαρτη όχι μόνο δεν έχετε γράψει τίποτα, όχι μόνο δεν έχετε σωματεία, αλλά ούτε που ανανεώνεται την σελίδα!

    Πάω στοίχημα ότι ο φουκαράς ΝΑΡίτης που έχετε για όλες τις δουλειές θα πρέπει να έχει και αυτήν τη σελίδα και να μην προλαβαίνει το παιδί!

    Τουλάχιστον όταν θα τελειώσει την σχολή του ξέρουμε όλοι τι θα κάνει. Θα σας πουλήσει για ένα καρβέλι ψωμί όπως ή ΚΝΕ-ΝΑΡ το 1989 του δεν έχει μείνει σχεδόν κανένας από αυτούς εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή